Det är i Övik det händer och fötter

Kvällen började med att jag blev bjuden på middag hos Marie och Stina. Det serverades fläskfilé, pommes och sallad... Mmm, blir hungrig av att bara tänka på det!! Därefter blev det en toppenkväll som avslutades på Harrys. Dit måste vi absolut gå fler gånger!

Några få bilder får sammanfatta kvällen:






Fredag

Vår underbara fredag bestod av..... permanentrullning! Känner att måttet snart börjar bli rågat och att intresset skjunker för dessa fredagar men bättre och snabbare ska vi bli och när man väl står där går det rätt bra ändå. I fredags eftermiddag fick vi avancera lite, ta fram vertikalen och sätta permanenvätska och hela köret. Så nu har vi permanentat på "riktigt" också..

Marita, utan permanentvätska:






Vertikalen, med permanentvätska:


Fröken duktig

Efter att tanterna har varit över på fika har jag diskat och tvättat.. Men torktumlaren verkar inte ha gjort sitt och jag orkade inte gå ett till varv till tvättstugan så nu har jag hängt upp allt här. Jag borde dammsuga också, men kanske inte ikväll.

Jag laddar batterierna till imorgon istället. Idag har vi föresten gjort vår första hela herrklippning och det gick riktigt bra för hela klassen! Om än de blev en hel del kortklippta Samuel-dockor som resultat..

Före:



Och efter:



Ostylad och ännu inte urtunnad... men inte så tokigt, eller hur?


Egen hårvård

Yes, idag tjuvstartade vi med den egna hårvården som egentligen börjar om en månad. Men eftersom vi inte riktigt har koll på "hela" läget fick vi bara göra något "enkelt".. Och enkelt blev det, på mig resulterade det i en toning i samma färg som min utväxt, så nu har jag hela håret i en enda fräsch utväxt. Nä, men jag grundar lite inför den kommande hårvården då jag tänkt ljusa tillbaka mina slingor och då passar det ju bra att ta detta som grund!



Utgångsläget: en rejält urtvättad Kastanj..



Här med Skumtoning, enkelt och skonsamt..





Taaaadaa färdigt, nu återstår bara en toppning och lite mer färger!

Och efter att vi var klar med mig blev det en snabblunch innan vi satt igång med Maries hår, och såhär blev hon efter de "osynliga" slingorna:





Tack för idag, nu ska jag diska och sätta igång en Beckfilm!

Gårdagens färgning av Samuel

Igår var vi igång med färg igen och nu var det Samuel-dockan som skulle bli mörkare.  Så här har vi han, före och efter!





Visst passade han bättre i den mörka färgen? Imorgon ska vi återigen klippa herrfrisyrer och när jag kommer hem måste jag få börja öva, eller hur?

Kommentarer...

Någon fler än jag som stör mig på den nya layouten här på blogg.se?! Kommentarerna jag får kommer inte upp, utan jag får slumpvis hitta dom eftersom... kul..? Nej!

Klippning och styling

Vi började morgonen med att plocka ur permanentspolar från vår Viola-docka och lockigt blev det, ett riktigt risbo av lockar! Sedan har vi fått klippa två olika frisyrer, ena helform diagonalt bakåt med 45 graders lutning och den andra klippning bestod av att fortsätta med ökande(=uppklippta) längder. Idag var också första dagen vi blev "bedömda" på vårt arbete, lite roligt och nervöst men jag klarade det bra och fick högsta betyg!



Resultatet av ett axellångt, permanentat hår..





Marita-dockan efter klippning och  här efter styling där temat var dramatiskt.. därav ruffset men kanske ändå inte riktigt så dramatiskt..

Nu ska jag kolla in Kalla och Haag innan det är dags att krypa ner, håll tummarna!

It starts in my soul and I lose all control, when you kiss my nose the feeling shows lalalaaa...

Måndag igen och tillbaka i skolan. Känner mig utvilad och har laddat på med ny energi med mina kära hela helgen lång. Tyvärr tar sådana bra helger också slut men det kommer flera såklart.

Här kommer ett par bilder från helgen..



Fredagskvällen spenderasdes framför tvn med ost, kex, vin och en hel del efterlängtat mys..



Här lagar vi lördagsmiddagen som bestod av fläskfilé, potatisgratäng, sallad och pepparsås. Inte dåligt med egen kock.. och duktig är han!

Nu ska jag fortsätta nynna vidare på Colbie Caillat - Bubbly, gör det ni också!


Nu, en hel del tråkigheter

Sitter ensam i lägenheten, mina fina pojkvän har åkt hem och jag har en halv docka kvar att permanenta.

Ska väl sätta igång så jag får det bortgjort, uppdaterar senare!

De mindre vackra sidorna

Idag var det första och säkerligen sista dagen jag tog med mig anteckningsblocket till skolan! För det är klart, nog glömde jag det och jag vet exakt var det ligger.. på en stol, längst bak i teorisalen..

Så istället för att plugga ikväll blir det en Wallanderfilm men först hade jag tänkt visa några mindre vackra bilder från dagen. Vi fick nämligen styla varandra så fult vi kunde!




Här är jag just färdig med Angelica som står bakom mig och laddar för att ge igen!



 Mig hittar ni som "midsommarstången" näst längst till vänster på andra raden!


Godmorgon!

Idag är jag uppe med tuppen.. Kan det kanske bero på att jag får finfrämmande ikväll?!! Nu får gärna timmarna springa iväg! 

 

Dags att göra frukost!


Mer än bara frisörer

Idag har vi påbörjat en grundkurs i Hårologi där vi slutligen ska bli färdiga Hårologer. Det har varit en intressant dag, trots att vi mestadels suttit i teorisalen. Senare på eftermiddagen fick vi testa vårt eget hår, dess styrka och slitbarhet och utefter detta kan vi exempelvis blanda egna schampon. Detta har jag redan fått tjuvstarta lite med och redan förra veckan blandade jag ett schampo till mamma i födelsedagspresent, vilket var uppskattat. Ett alldeles eget schampo för just hennes behov!

Idag fick vi också veta att datum för vår stora frisyrshow är fastställda! Så den 13 och 14 maj ska ni befinna er i Örnsköldsvik och kolla på oss och våra verk! Totalt blir det 60 modeller och vi själva ska också gå. Jag kommer också att behöva modeller!

Tisdagsfika

Ikväll har vi varit över till grannarna på vårt tisdagsfika och passande nog blev vi bjudna på semlor!





Nu är det nattinatt så man orkar upp imorgonbitti!


Spolar och frisyrer

Idag började vi med att ta ur spolar från vår Marita-docka där vi skulle fokusera på luggen, gömma benorna efter spolarna och därefter göra en valfri frisyr.

Marita igår:



Och Marita idag efter stylingen:



Bortse från den fula benan som inte ville ge med sig....



Och fokus på luggen, det lyckades jag med iallafall!

Färgning av bryn och fransar

Igår har vi färgat bryn och fransar på varandra. Och jag som aldrig vågat pröva på brynfärg slog till hårt på mörkbrun vilket blev riktigt bra.. och inte alls så mörkt som jag trott.



Blev få bilder under dagen, här har jag just satt på fransfärgen på Emil!

Innan vi slutade dagen fick vi lägga spolar på vår Marita-docka, så idag ska vi göra en frisyr av det hela. Och på tal om idag, det är tisdag och dags för ännu en fikakväll!


Ny vecka

Nu är det kalasat nog! Jag är tillbaka i Övik efter en trevlig helg hemma med familjen och att inte förglömma min kära Peter jag fick träffa två helt underbara timmar igårkväll innan vi åkte tillbaka.



Idag är det alla hjärtans dag och...

..det kommer förmodligen bli världens bästa dag för jag hinner träffa min älskling som har mindre än 20 mil kvar till mig nu!!

Åh vad jag är glad! Hoppas alla får en underbar dag med familj, vänner och alla era kära! Kram på er!

Blekning

Igår arbetade vi med blekning! En vanlig hederlig blekning i hätta, däremot med en hel del starkare väteperoxid.

Viola före:




Har man metaller i håret går själva "blekningsprocessen" enormt fort och detta märks på värmen som framkallas. Min docka blev riktigt varm, en av dockarna började tillochmed ryka!



Viola efter:





Lite för fega slingor med tanke på hårmängden. Och nyansen får man bleka succesivt!

Visste ni föresten att vanliga "toningar" som finns att köpa på ex. mataffärer egentligen är färgningar och därmed har ett bestående resultat? Såvida du blandar två produkter så är det färg, tänk på det nästa gång ni vill ge håret lite glans med en lätt toning! Är ni ute efter toning är det en flaska, en produkt!


Hipp hipp huuurraa!

Idag är ingen vanlig dag för det är mamma födelsedag hurrra hurrrra hurrraaaaaa!

Efter skolan igår eftermiddag satt vi oss som planerat i bilen och åkte hem till kära Norrbotten igen. Idag är det 10-13 minus och strålande sol. Har hunnit med att gratta mamma, lägga spolar på farmor, pluggat och gjort fransk manikyr på mig själv där jag la alldeles för många lager som resulterat i en hel del luftbubblor. Kanske ska jag ordna till det, eller så ställer jag mig i duschen och ordnar det en annan dag.

Middag, fika och trevligheter står på dagens schema!

Bilder från förra helgens hemmabesök:




  



Stålande väder, skoterkörning och nygräddade våfflor över elden!


Vår första (halva) herrklippning



Fortfarande inte färdigklippt men hallå, han är väl rätt läcker ändå?


Resultatet av vår testfärgning

Våra små färgtussar innan:






Min blandning börjar ta form. Valde Guld och Violett som slår ut varandra och resultatet blev:



Något mer åt det Violetta hållet!


Bortskämd med blombud


Kolla vilket sött blombud jag fick hem av min fantastiska pojkvän förra veckan! I paketet låg också en ask choklad. Hur underbar är han inte!


Första klippet..

..är taget!

Måndagens och tisdagens undervisning var mestadels praktisk och vi inriktade oss på klippning. Redan förra veckan fick vi börja klippa på våra vertikala hårdelar men denna vecka blev det alltså allvar och en hel frisyr skulle skapas.

För att vara första gången förvånade jag mig själv positivt, om man bortser från ett par tekniska missar som man måste öva öva öva och öva på. Här klippte vi helform, det vill säga alla längder lika långa, med 45 graders lutning. Därefter volymföning.





Ni får bortse från den långa luggen vi sparade för att använda till senare...

Och så hann vi med att klippa ökande längder, det vill säga en vanlig uppklippning med valfri styling.





Idag har vi börjat med färglära, som är så mycket mer än färg. Vi har mestadels suttit i teorisalen och antecknat, men i eftermiddags fick vi göra egna hårfärger, vi mixade valfria färger och 30 minuter senare fick vi resultatet. Roligt att pröva på en helt unik färg, därefter gjorde vi även en allegitest som jag inte än reagerat på så får hålla tummarna att inget märkvärdigt händer till imorgonbitti. Bilder från färgningen kommer en annan dag för nu ska jag göra te, ta fram kladdkaka och grädde som blev över från vårat tisdagsfika igårkväll och invänta Andra avenyn!

Ha en trevlig kväll!


Back on track

Nu kära vänner har vi äntligen fått internet till lägenheten och jag kan sakta men säkert uppdatera mig om vad som händer i övriga världen och uppdatera er om min utbildning här på Svenska Frisörskolan!

Vi är redan inne på tredje veckan, varje dag består av praktiska och teoretiska moment. Kvällarna består av att laga middag, diska bort, läsa läxor, renskriva anteckningar och slutligen lägga sig tidigt för att hänga med nästa dag. Det är intensivt och hjärnan jobbar på högvarv för att ta in så mycket som möjligt.

Under första veckan fick vi besök av Manuel Rodriquez som är världsmästare inom frisöryrket och Vasilici, som skrivit våra läroböcker. Så under två dagar blev vi undervisade av dessa världskända ansiken från Chicago, facineras över deras kunskap, prövade på långhårsuppsättningar m.m. Med andra ord kan man säga att vi fick en händelserik start på vår utbildning!

Här är några bilder av vad jag gjorde under dagarna med Manuel Rodriques och Vasilici:

 







Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!