Första kundpasset avklarat

Förmiddagen var lagd som teknikträning på permanent, långhår och fönvågor. På långhårs timmen övade jag flerdelsflätan som man kan göra hur mycket roligt som helst med!





Och efter detta pass blev det lunch och sluuuuuuutligen kom våra eftermiddagskunder och vi kunde sätta igång! Det var både nervöst, spännande och lärorikt. Imorgon väntar nästa pass!

Senare på dan fick vi lite tid över, så då skapade jag och Stina denna variant på inbakad fläta:



Och efter att vi blev färdiga på skolan samlades vi hos oss och åt..... våfflor! Mums vad gott!



Men middagen verkade inte stoppa särskilt länge för nu är jag faktiskt lite hungrig och funderar på att kliva upp och göra en macka, men klockan är alldeles för mycket och jag ska upp alldeles för tidigt imorgonbitti... Gissa vad som händer imorgonkväll föresten.... vi åker hem!!!

Dan före dan

Sista förberedelsena inför morgondagen är gjorda och nu återstår bara att ladda batterierna och äta en stadig frukost imorgonbitti.

Ni får hålla en tumme eller två åt mig!

Och så var det kväll igen

Man får så mycket att göra då man ska plugga.. Men tycker att jag varit duktig ändå. Så ikväll belönade jag mitt pluggande med den största mangon jag sett, framför wipeout!

Och nu kommer de lovade bilderna från GODWELLS visning igår:

















Trendfärgen 2010: Beige!

Sommartid!

Ni har väl inte glömt att ställa fram klockan?

Känns som om man inte hinner allt man ska idag, tiden går för fort! Nu ska jag börja göra ett storkok så jag slipper laga mat de få dagar som är kvar innan vi åker hem! Sedan ska jag fortsätta att plugga och förbereda mig inför kundpassen som börjar på tisdag....

Bilder från frisyrvisningen kommer lite senare!

Godmorgon!

Här snöar det, är nästan nollgradigt och jag har just ätit frukost och ska strax ta mig en promenad till affärn..

Fyra  dagar kvar till påsk!


Lugn fredagskväll i Övik

Idag har vi haft både teori och jobbat praktiskt med permanentning. Senare under eftermiddagens fick vi färga varandras ögonbryn vilket var behövligt. Så nu är påsken och vårsolen välkommen!

Ikväll har jag och Evelina varit ut på en promenad innan vi gick hem till henne och toppade igenom hennes hår. Nu sitter jag och planerar min morgondag. Ska försöka kliva upp så tidigt som möjligt så jag hinner handla, förbi stan, plugga och äta innan vi ska sätta oss i bilen och röra oss mot Umeå för att gå på en frisyrvisning!

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll, nu ska jag ta tag i disken innan jag ska dyka ner i Hår & färg/kemi.


En bild på klippningen



Rebecca gjorde ett kanonjobb och tog bort alla mina nötta toppar.. Och vad tror ni att jag gjorde med hennes långa fina hår?


  


Klipp klipp



Vad tror ni kan ha hänt med detta hår?!

I'm back!

Nu har torsdag, fredag, lördag och söndag passerat och jag/vi har hunnit färga/tona/slinga hår, rullat permanent, åkt hem, varit hemma och slutligen åkt tillbaka och påbörjat en ny vecka. Idag har vi tränat sax över kam och jag trodde jag skulle bli galen tills vi prövade på att göra fönvågor.. för då blev jag galen. Nä, klippningen gick bättre och bättre och de resulterade i en ovan och öm handled.

Imorgon är det dags för sista egenvården innan kundpassen börjar. Har fortfarande inte bestämt mig för någon frisyr, men antar att en hel del nött måste bort.. Blir spännande att se hur alla ser ut imorgoneftermiddag/kväll. Håll ut för bilder, det kanske dyker upp förr eller senare!

Nu ska jag göra mig klar för sängen så kanske jag är utvilad imorgonbitti. Avslutar med några bilder från lördagen med tjejerna förrförra helgen!









Besök vid Norrlandsoperan



Igår intog klassen Norrlandsoperan där vi hade en guidad rundtur kring 14-tiden som egentligen inte gav ett smack. Vi gick förbi smink och hår som hastigast och stannade istället till i måleriet och källaren.. Bättre blev det iallfall då vi tog oss ut på stan där jag hittade en vårjacka och ett par nya tygskor innan vi gick med hungriga magar till Balder och åt tacosbuffé! Därefter började vi röra oss mot musikalen West side story! Den var helt klart sevärd om än vi hade lite svårt att placera vissa "b-kändisar".. Tyvärr fick man inte fotografera och ingen av oss fick med oss ett programblad men får ni chansen att se den så ta den!

Idag har vi gjort spabehandlingar på varandra, en hel del kurer för håret och en hel del avkopplande massage. Imorgon får vi besök av en färgtekniker och vi ska påbörja vår riktiga egenvård! Kika in imorgonkväll kanske ni får se min förändring!


Måndagens prövning

Nu ska jag visa vårt lilla projekt vi hade under måndagseftermiddagen. De hela gick ut på att vi fick 50 kronor var att köpa hårsaker till en frisyr vi skulle skapa med inspiration av 1700-talet, överdrivna och höga frisyrer.

Här börjar vi, efter ett besök på stan var det dags att sätta igång!



Och resultatet.........





Jag och Rebecca utgjorde ett bra team minsann!






Tillbaka i skolan

Idag har vi haft hårhistoria och efter lunch gjorde vi nått roligt som jag berättar om på onsdag. För nu ska jag lägga mig och ladda batterierna för morgondagen. Vi åker till Umeå på förmiddagen för att hinna med en guidad tur på Norrlandsoperan innan vi äter middag och slutligen ser West side story.

Nattinatt och en gonattpuss till P!

Jobbsökardagar

Gårdagen och dagens aktiviteter har alltså bestått av att söka tranieeplats. Gick lite trögt i snöovädret igår men idag har det faktiskt gått lite bättre, och vem vet.. det kanske beror på det fina vädret?



Igår serverades det gomiddag innan vi la oss framför Bröllopsfotografen, men som vanligt somnade jag innan slutet. Men den var bra så länge det varade. Ikväll blir det Lets's dance, med grönsaker och dipp som aldrig blev uppätet igårkväll!

Kolla vilket grattis jag fick på namnsdagen idag!



Dagens klippning

Idag har vi egentligen bara fortsatt på förgående klippning med en lugg i helform:





Annars tar dagen bestått av att vi lärt oss kamma, hur kul? Hmm.. Och resterande tid inne i teroisalen och imorgon ska vi hjälpa varandra att kolla vad vi skulle passa i för frisyrer, kan bli intressant.

Ikväll fick Rebecca agera frisör på hemmaplan och klippa till min lugg, så nu ska jag försöka gå upp i tid så att jag får till den imorgon. Under tisdagsfikat hann även Marie och frisören själv få sina luggar klippta.

Nu är jobbsökardagarna och helgen välkommna, imorgonkväll åker vi hem!

 


Helgen som var

Det var ett soligt Övik jag lämnade efter lunch i fredags:



Och efter närmare fem-sex timmar på bussen var jag äntligen hemma och det blev kvällsfika hos mamma och pappa innan jag fick lägga huvudet på kudden.

Lördagsmorgon var vi uppe före väckarklockan och innan nio hade vi packat inför dagen och åkte upp till Kåbdalis för en härlig heldag ute med skoter och grillning i solskenet!



  

Stora och små i den långa pulkbacken!


Dan före dan

Läxan är gjord, jag har duschat, lagt fram kläder och slutligen packat. Nu måste jag ladda batterierna om jag ska orka med att börja en timme tidigare och jobba på lunchen för att slutligen få åka hem tidigare..

Här kommer några bilder från dagens klipp, färg och blekning:



Färgen blev riktigt snygg, eller hur? Ännu bättre i verkligheten också!

 

Egenvården är nu välkommen, jag som hatar hätta har nu funnit ett skönare sätt att få slingor och snyggt blir det!

Nu är det gonatt, ha en trevlig helg så hörs vi på söndag igen!


En liten titt hos oss!

Mitt rum:





Köket:





Vardagsrummet:




Sängen i tv-rummet är idag utflyttad men jag har inte orkat tagit några nya bilder så dehär får duga. Sen finns såklart två sovrum till här i lägenheten.


Känner mig flitig

Tvätten ska strax hämtas, halva fredagsens läxa är gjord och Avenyn börjar om tio minuter..

Dags att springa ner till tvättstugan innan chipsen ska fram, adios!

Tisdag betyder...

..tisdagsfika! Ikväll hade turen kommit till granntanterna och det blev en trevlig kväll som vanligt. Skolan bjöd oss idag på färgprov och en hel del teori innan vi fick färga, bleka och avfärga vår vertikala hårdel. Övaövaöva..

Nu ska jag lägga mig tillsammans med min bok och ladda batterierna för morgondagens skola, solning, tvättid och Andra avenyn.. Gonatt!



Mmmmmmm sommar!

West side story

Ny överraskning! Vi ska få åka på studiebesök på Norrlandsoperan i Umeå om drygt två veckor, där ska vi bli guidade genom smink och hår och senare på kvällen ska vi se musikalen West Side Story. Hur bra lät inte det?

Idag fick vi även det alla har gått och väntat på.. vårt första oförberedda prov. Men det gick bra och egentligen inget att oroa sig för, de kommer när det kommer! Klassisk klippning har vi också hunnit med, så nu kanske jag får öva när jag kommer hem i helgen? Eller, det var ingen fråga!

Nu ska jag krypa ner tillsammans med min bok och senare drömma mig bort till fredag då jag får träffa min fina prins!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!